Wonen in Eindhoven

Huurwoning in Eindhoven

Een huurwoning in Eindhoven vinden is in 2013 moeilijker geworden. Woningbouwcorporaties stellen steeds meer voorwaarden aan jou als potentiële huurder. Bij het huren van een woning kijken ze onder andere naar het inkomen, de leeftijd en de gezinssituatie. Daarnaast hanteren zij nog wachttijden of een loting systeem.

Daarnaast zijn er particuliere aanbieders of bemiddelaars voor huurwoningen in Eindhoven. Vaak bieden zij een grote variatie in huurwoningen zowel gestoffeerd als gemeubileerd. Wil je een woning in Eindhoven op korte termijn huren, dan heb je de meeste kans bij een particuliere aanbieder of huurwoning bemiddelaar.

Nieuwbouw woning huren Eindhoven

In Eindhoven heb je ook keuze om een nieuwbouw woning te huren. Steeds meer projecten worden gestart en opgeleverd. Als je (de eerste keuze) wilt hebben voor een type huurwoning, dan is het altijd aan te bevelen om je tijdig in te schrijven voor een nieuwbouwproject.
Wil je een nieuwbouw woning huren in Eindhoven, bekijk dan eens de projecten Strijp-S, Strijp-R, Berkelbosch of het Stadionkwartier.

Huren en heffingen in Eindhoven

Ga je een woning huren in Eindhoven? Zorg er dan voor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Het huren van een oudere woning gaat bijvoorbeeld vaak hand-in-hand met een hogere energierekening. Woon je buiten Eindhoven en wil je in Eindhoven een woning huren, dan kan je rekenen op verhoging in de heffingen en belastingen, zoals milieuheffing of hondenbelasting. Zoek dit dan ook van tevoren op. De meeste vragen over tarieven, heffingen en belastingen kan je vinden op de site van de gemeente Eindhoven of van aanbieders van huurwoningen in Eindhoven.

Huurwoning in EindhovenTips bij het huren van woning in Eindhoven

  • Schrijf je tijdig in bij woningcorporaties zodat jouw wachttijd direct wordt opgebouwd;
  • Schrijf je bij meerdere woningcorporaties in. Zo verspreid je jouw kansen;
  • Wees op de hoogte van ontwikkelingen rondom nieuwbouw appartementen;
  • Wees tijdig met een voorinschrijving voor nieuwbouwprojecten;
  • Het huren van nieuwbouw woningen is vaak duurder dan bestaande woningen.