Wonen in Eindhoven

Appartement huren in Eindhoven

Het huren van een appartement is geen alledaagse keuze. Zeker omdat Eindhoven veel te bieden heeft, moet er goed nagedacht worden over de mogelijkheden bij het huren van het juiste appartement in Eindhoven. Lees waar je allemaal aan moet denken bij het huren van een appartement.

Huur je appartement in Eindhoven

Als je een appartement wilt huren in Eindhoven moet je rekening houden met het verschil tussen woningcorporaties en vastgoed bedrijven. Waar je bij woningcorporaties vaak een grote wachttijd hebt, is dat over het algemeen niet bij Vastgoed bedrijven. Echter, als je goedkoper een appartement in Eindhoven wilt huren, dan kom je vaak terecht bij woningcorporaties. Sommige woningcorporaties hanteren een inschrijfperiode, andere hanteren een loting constructie.

Om leegstand te voorkomen, wordt er vaak een creatieve oplossing bedacht door bestaande gebouwen een nieuwe invulling te geven. Dit betreft vaak een herinrichting van de gebouwen voor bedrijven.
Elke vorm van appartement huren heeft in Eindhoven voor- en nadelen. Het gaat er om dat jij je goed voelt bij de keuze van het appartement en de ligging.

wonen-in-eindhoven-nieuwbouw

Nieuwbouw appartement huren Eindhoven

In de gemeente Eindhoven zijn nieuwbouwprojecten voor appartementen vol in ontwikkeling. Waar de malaise van koopappartementen zich ontwikkelt, ontwikkelt ook de ruimte om een appartement te huren.
Eindhoven investeert anno 2013 sterk in de ontwikkeling van huurappartementen. De nieuwbouw projecten omvatten een intensieve voorbereidingsperiode, waarbij toekomstige bewoners worden betrokken om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Omdat de projecten snel grote vormen aannemen is het aan te raden alert te zijn om deze projecten. Een nieuwbouw appartement huren in Eindhoven vraagt dus geduld en alertheid.

Tips bij het huren van appartement in Eindhoven

  • Schrijf je tijdig in bij woningcorporaties zodat jouw wachttijd direct wordt opgebouwd;
  • Schrijf je bij meerdere woningcorporaties in. Zo verspreid je jouw kansen;
  • Wees op de hoogte van ontwikkelingen rondom nieuwbouw appartementen;
  • Houd rekening dat de huurprijzen bijna altijd exclusief energiekosten, stookkosten en waterverbruik vermeld staan.

Gerenommeerde woningcorporaties en vastgoed bedrijven in Eindhoven:

  • Wooninc
  • Trudo
  • Domein Wonen
  • Woonbedrijf
  • Vestide