Wonen in Eindhoven

Huis kopen in Eindhoven

Er zijn meer huizen verkocht in de eerste maanden van dit 2013, dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is een klein herstel op de Brabantse woningmarkt een feit. Het aanbod van huis kopen in Eindhoven is echter nog steeds groot. Dat is een voordeel voor mensen die graag een eerste huis willen kopen, zoals starters. Zij hebben nog redelijk wat keuze tussen alle koophuizen. Ook voor huizenbezitters is het kleine herstel een positief teken. Zij maken meer kans om hun huis te kunnen verkopen. Optimisme bij het kopen van een huis is in Eindhoven dus zeker op zijn plaats.

Goed uitgerust op huizenjacht

Het kleine herstel van huizenverkopen betekent niet dat nu alles makkelijker zal verlopen bij het kopen van een huis. Het kopen van een huis in Eindhoven vergt veel voorbereiding. Simpelweg omdat het aanbod nog groot is. Huizenjacht vergt bijna een strategie. Hoe bepaal je welk huis je het beste kan kopen? Het valt of staat met het maken van de juiste keuzes. Wil je bijvoorbeeld per se een huis kopen in een nieuwbouw wijk in Eindhoven of ben je nostalgisch ingesteld en gaan jouw haren overeind staan bij het zien van een koopwoning in het Villapark van de Lichtstad? Keuzes maken, daar draait het om!

Particulier huis kopen in Eindhoven

Als je op zoek gaat naar een particulier koopwoning, dan is het altijd aan te raden om een aankoopmakelaar te raadplegen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk het belang van jou en niet van de verkoper. Op dit moment kan er op de huizenmarkt onderhandeld worden. Het kopen van een huis is overal spannend. Zo ook bij het kopen van een huis in Eindhoven. Een nieuwe woning heeft een impact op de fase van je leven. Oriënteer je dus goed en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Nieuwbouw woning kopen Eindhoven

Nieuwbouwprojecten voor koopwoningen in Eindhoven lopen nog niet op hun einde. Sterker nog, ze zijn nog in volle gang. Ben jij een fan van koopwoningen waar je zelf weinig of niets aan hoeft te verbouwen? Dan zit je goed in Eindhoven. Vooral in de wijken Strijp-S, Strijp-R, Stadionkwartier en de Rochusbuurt worden toekomstige woningen opgeleverd. Eindhoven zal meer koopwoningen via nieuwbouw omarmen. Pas als je weet wat je wilt, kan je gericht op de hoogte blijven van toekomstige projecten in Eindhoven.

Rochusbuurt Eindhoven

SAS-3 Strijp

Hartje Eindhoven

Tips bij het kopen van huis in Eindhoven

  • Stel een wensenlijst op (zoals aantal slaapkamers, voorzieningen en faciliteiten);
  • Kijk naar de financiële en praktische mogelijkheden;
  • Oriënteer je tevoren in het aanbod van koopwoningen in Eindhoven (kan online of offline);
  • Maak gebruik van de Open Huizen Dag;
  • Neem een aankoopmakelaar in de arm (pas na eigen oriëntatie);
  • Blijf niet alleen rationeel, maar volg ook je gevoel.

Tot slot; laat je goed informeren over alle extra’s die bij het kopen van een woning komen kijken. Zo moet er in sommige gevallen een nieuwe keuken, badkamer of een compleet nieuwe vloer in je woning. In vele gevallen kan je deze extra’s laten meefinancieren in je hypotheek. Ben je nog opzoek naar een moderne of authentieke houten vloer, neem dan eens een kijkje in de showrooms van Esco Vloeren. Esco Vloeren is gevestigd in Westerhoven (onder Eindhoven) en beschikt over een uitgebreide collectie houten vloeren. Daarnaast is Esco Vloeren specialist in natuursteen vloeren, direct uit de groeves, tegen een zeer lage prijs. Bekijk het complete assortiment natuursteen vloeren online of kom eens langs in onze showroom in Westerhoven.